När bytte du filter senast?

Smarta tips för bättre luft

Kanske har du reagerat på att du blir trött på eftermiddagen, att luften på kontoret eller i din fastighet ”tar slut”. Ibland är det så enkelt som att det bara är dags att byta ventilationsfilter.

Vad säger du? Måste jag byta ventilationsfilter? Hur ofta då? Det är en serie väldigt vanliga frågor som vi i ventilationsbranschen får när vi pratar med folk om deras luftklimat. Många tänker inte på det, helt enkelt. Men det är väldigt enkelt gjort och kostar inte särskilt mycket och det ger dig garanterat en betydligt fräschare miljö utan att det luktar mat, känns fuktigt eller att luften ”tar slut”.

Om din fastighet befinner sig i närheten av en trafikerad väg eller i områden som avger mycket pollen kanske du behöver byta oftare, men en standardrekommendation är att du byter åtminstone två gånger per år. Det kan låta självklart, men det bästa är såklart att du aldrig låter problem uppstå tack vare ett dåligt underhållet filter och ventilationssystem. Vårt tips är att regelbundet ser över ventilationen!