OVK Alvesta, Växjö & Åseda – Obligatorisk ventilationskontroll

Behöver du hjälp med en OVK i din fastighet? Service & Klimat i Alvesta, Växjö och Åseda har lång erfarenhet av branschen. Vi erbjuder OVK besiktning för att säkerställa ett bra inomhusklimat och att ventilationssystemet fungerar som det ska. Vi hjälper både bostadsrättsföreningar och företag i Alvesta, Växjö, Uppvidinge, Ljungby och Tingsryd med regelbundna kontroller. Frisk inomhusluft är en viktig förutsättning för att vi ska bli mer effektiva, må och prestera bättre. När du anlitar Service & Klimat för en OVK besiktning kan du vara säker på att du får professionell konsultation och rådgivning.

Därför är OVK är ett måste

En OVK besiktning betyder Obligatorisk Ventilationskontroll och ska genomföras regelbundet i de flesta byggnader. Syftet med OVK är att se över att inomhusklimatet är bra för alla som vistas i miljön och att ventilationssystemet fungerar. Om du äger ett flerbostadshus, en kontorsbyggnad eller likande är du skyldig att se till att regelbundna kontroller genomförs. Vi kan hjälpa dig att se över vilka eventuella åtgärder som behöver göras innan ventilationssystemet kan godkännas. Efter en godkänd ventilationsbesiktning får du som fastighetsägare ett protokoll som redovisas och undertecknas. Eventuella brister antecknas och därefter ska åtgärderna vidtas inom angiven tid. Efter besiktningen skickar vi ett exemplar av protokollet till byggnadsnämnden i kommunen där fastigheten står.

Bra att känna till

Beroende på vilken byggnad och ventilation du har så ska kontroller utföras med olika intervaller. En kontroll ska alltid göras direkt efter en installation och innan ventilationssystemet tas i bruk. I de flesta byggnader ska en OVK genomföras regelbundet för att säkerställa att ventilationssystemet fungerar som det ska.  Därför är det bra om du ser över när en OVK senast genomfördes i din fastighet.

  • 3 – års intervall för skolor, dagis, vårdlokaler oavsett ventilationssystem eller lokal.
  • 6 – års intervall för kontorsbyggnader, flerbostadshus eller likande lokaler som har en F-ventilation, FX-ventilation och S-ventilation.

Certifierade kontrollanter

Våra behöriga kontrollanter är experter och hjälper dig med en OVK som säkerställer ett bra inomhusklimat. Vi hjälper dig med förslag på hur du kan minska din energiförbrukning utan att inomhusmiljön blir sämre. Ett ömsesidigt intresse att hitta bästa energioptimering för varje enskilt uppdrag är framgångsreceptet för oss på Service & Klimat.

Kontakta oss för konsultation och rådgivning

Service & Klimat i Växjö, Alvesta och Åseda har lång erfarenhet av branschen och erbjuder professionella OVK besiktning för att se över att ventilationssystemet fungerar som det en gång var tänkt. Vi strävar efter att erbjuda anpassade lösningar och personlig service med målet att du ska känna dig trygg. Är det dags att se över ventilationssystemet? Välkommen att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor eller bokar in ett möte där vi tittat närmre på hur vi kan hjälpa dig med en OVK besiktning.